Gezonde Stad Den Bosch


Gezonde Stad Den Bosch is een overkoepelend begrip voor initiatieven die de stad groener, schoner en gezonder maken. En we willen het onderwijs hierbij optimaal inzetten. Bijvoorbeeld, kunnen we de concentratie fijnstof relateren aan gezondheidsklachten? Kunnen we met behulp van satellietbeelden in kaart brengen welke wijken (te) weinig groen hebben? Is het mogelijk om vroegtijdig de opkomst van soa’s te voorspellen op basis van real-time data? Om maar een aantal voorbeelden te noemen.

De challenge zal worden georganiseerd voor (semi)-overheden en non-profit organisaties rondom slim gebruik van data, de ontwikkeling van digitale proposities en de bouw van webapplicaties. Het doel is om maatschappelijke problemen vanuit een data gedreven oplossing te benaderen. De teams zullen bestaan uit developers, data scientists, sociale wetenschappers, studenten van diverse opleidingen en experts.


We bieden professionals uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor en tijdens de data challenge. We organiseren daarvoor onder andere een informatiesessie, rondetafelbijeenkomst, netwerklunch en workshop met de vraag hoe we gezamenlijk op dit gebied impact in de stad kunnen realiseren. Een digitaal platform maakt de kennis beschikbaar. De presentaties op zaterdagmiddag worden afgesloten met een netwerkborrel.

Om het challenge programma Gezonde Stad Den Bosch mogelijk te maken zijn er partner packages beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Doe je mee?
Check voor meer informatie, de planning van de activiteiten en mogelijkheden tot deelname www.gezondestaddenbosch.nl. Of bel met Marjolein Rojo (City Deal Kennis Maken), 06-12 73 18 29, of Robert Wit van Hackathon Masters, telefoon 06-46 12 22 36.